Author Topic: No water from AWS  (Read 56 times)

tomato beans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
No water from AWS
« on: April 26, 2021, 06:41:05 pm »
I've used the AWS in my 3 boxes for several years, replacing the regulator off and on. This year the regulator seems fine but there is no water coming from the sensors (all 3). Last winter I bought a new sensor from EB because I was going to add a box but I didn't. I took out the old sensor & tube  from the first box in my row and installed the new sensor but still, no water. When taking the old sensor out, I tested the water and it came through the smallest tubing just fine. I keep thinking I'm missing something very obvious. Is there a way to test or  What to do?

gardendoc

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 215
    • Changing the Garden Paradigm
Re: No water from AWS
« Reply #1 on: April 27, 2021, 06:01:40 am »
Here's a video we did on how the AWS works. You should be able to test your AWS using jars on raising/lowering the AWS,
https://youtu.be/4n4CLA58ZFA
Why Google, when you have me?

tomato beans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: No water from AWS
« Reply #2 on: April 27, 2021, 10:15:58 am »
Thanks garden doc. I did as per your video and get zero water. I've been doing the same with a glass but without the black tube and ditto,  no water. What in the world?

gardendoc

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 215
    • Changing the Garden Paradigm
Re: No water from AWS
« Reply #3 on: April 27, 2021, 03:11:54 pm »
I'd say it's a stuck diaphragm, carefully remove the screws and gently separate the halves. Clean and reassemble.
Why Google, when you have me?